Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Malinowy mazurek"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 765
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 765
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę lub blat. Dodaj pokrojony na małe kawałeczki tłuszcz, cukier puder, żółtka i śmietanę. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Gdyby było zbyt rzadkie, dosyp więcej mąki. Z ciasta uformuj kulę, owiń ją w folię spożywczą, włóż do lodówki na ok. 60 minut.
Ciasto podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj na cienki placek i przełóż do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Każdy placek nakłuj w kilku miejscach widelcem. Piecz 20-30 min w temp. 160°C. Wystudź.
Czekoladę połam na kawałki i włóż do szklanej lub metalowej miski. Postaw ją na garnku z gotującą się wodą (dno miski nie może dotykać wody), mieszaj aż się roztopi. Następnie dodaj do niej 3-4 łyżki syropu malinowego oraz masło, wymieszaj.
Pierwszy i drugi placek posmaruj dżemem malinowym i przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Wierzch posmaruj przygotowaną polewą. Gdy zastygnie, wierzch ciasta udekoruj pozostały syropem malinowym.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 320 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie