Do góry

Desery Przepis na:

Malinowy sernik na zimno

Malinowy sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4648

Dodano:

Odsłon: 2756

Cudownie smaczny sernik, który jest idealny na letnie upały ;)

Składniki

  • Spód :
  • herbatniki 250 g
  • masło 100 g
  • Masa malinowa :
  • maliny 600 g
  • cukier puder 3-4 łyżki
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • żelatyna 3 łyżki
  • woda zimna 1/3 szklanki
  • Masa serowa :
  • ser biały naturalny z wiaderka 1000 g
  • cukier puder 3 łyżki
  • śmietana 30 % 250 ml
  • żelatyna 4 łyżki
  • woda zimna 1/2 szklanki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Wyłożyć dno tortownicy, schować do lodówki. Maliny zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji). Następnie połączyć z jogurtem i cukrem pudrem. Obie żelatyny namoczyć w zimnej wodzie, pozostawić do napęcznienia, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej.

  2. Ser połączyć ze śmietaną i cukrem pudrem. Żelatynę zahartować masa serową, po czym stale miksując przelać do pozostałej masy. Gotową masę przelać na spód. Masa malinową również zahartować rozpuszczona żelatynę i połączyć mikserem z resztą. Masę malinową przelać od razu na serową i za pomocą wykałaczki zrobić esy floresy. Ciasto schować do lodówki najlepiej na całą noc.

  3. Następnie ozdobić świeżą miętą i pozostałymi owocami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń