Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Malinowy sernik na zimno"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 125
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 125
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
Galaretkę cytrynową rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, a malinową przygotować według przepisu na opakowaniu. Twaróg, jajka i skórkę pomarańczową zemleć dwukrotnie. Masę wymieszać z cukrem i galaretką cytrynową. Masło utrzeć na gładko. Ucierając, stopniowo dodawać do niego masę serową.
Gładką masę przełożyć do tortownicy przepłukanej zimną wodą lub do miseczek, w których sernik będzie tężał. Następnie na wierzchu masy ułożyć umyte i osuszone owoce (mogą być z mrożonki, rozmrożone lub z kompotu – w obu przypadkach dobrze osączone).
Zalać owoce lekko tężejącą czerwoną galaretką. Wstawić na 2 godziny do lodówki – ale nie do zamrażalnika! Sernik podawać ozdobiony listkami mięty.
Można także ozdobić go kleksem ze śmietanki kremówki, ubitej z cukrem pudrem i łyżką rozpuszczonej żelatyny i schładzanej przez pół godziny w lodówce.Źródło: Twoje Imperium