Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie przegrzebków ze skarmelizowaną cykorią i dodatkiem selerowego puree, dla mnie rewelacja. Duży nakład pracy w sensie synchronizacji, ale efekt wynagradza.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 59
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1286
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1041
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 59
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1286
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1041
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Składniki
Seler po obraniu pokroiłem na szóstki. Ugotowałem w osolonej wodzie, osączyłem a następnie zmiksowałem. Zagotowałem śmietanę z curry i wymieszałem z selerowym puree. Sos : zagotowałem wino z listkiem laurowym i szalotkami, podgrzewałem, aż ¾ wina odparowała. Połączyłem ze śmietaną, ponownie zredukowałem objętość sosu o ¾. Ciągle mieszając, dodawałem po kawałeczku zimnego masła. Następnie zmiksowałem posiekany koperek i połączyłem go z sosem. Doprawiłem odrobiną soku z cytryny. Oddzieliłem poszczególne listki cykorii. Rozgrzałem masło z cukrem, włożyłem listki cykorii, lekko mieszałem, aby całe pokryły się karmelem. Włożyłem małże na bardzo gorącą patelnię, zrumieniłem z każdej strony. Podałęm z selerowym puree i listkami cykorii. Polałem sosem Beurre Blanc.