Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne aromatyczne pyszne
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Uzywalam swiezych malzy tak wiec najpierw je oczyscilam i moczylam w morskiej slonej wodzie przez noc. Nastepnie oplukalam je i gotowalam juz w normalnej wodzie przez 5 minut. W osobnym rondlu rozpuscilam maslo zeszklilam na nim cebule dodalam czosnek smazylam przez 3 minuty i dolalam wina. Na koniec gotowania dolalam smietanke i przyprawilam sola i pieprzem jesli ktos ma ochote i lubi moze dodac troche swiezej natki pietruszki. Malze nalezy odcedzic na durslaku i dodac do sosu, wymieszac i podawac najlepiej z chrupkim pieczywem. Smacznego !!!