Do góry

Przekąski Przepis na:

Małże w sosie śmietanowo-czosnkowym z bialym winem

Małże w sosie śmietanowo-czosnkowym z bialym winem

Autor: natalka86

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 451

Dodano: 03.12.2012

Odsłon: 8431

smaczne aromatyczne pyszne

Składniki

  • małże, 1,5kg
  • cebula srednia, 1
  • maslo, 20g
  • smietanka 30%, 100ml
  • wino biale, 200ml
  • zabki czosnku, 4
  • sol pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Uzywalam swiezych malzy tak wiec najpierw je oczyscilam i moczylam w morskiej slonej wodzie przez noc. Nastepnie oplukalam je i gotowalam juz w normalnej wodzie przez 5 minut. W osobnym rondlu rozpuscilam maslo zeszklilam na nim cebule dodalam czosnek smazylam przez 3 minuty i dolalam wina. Na koniec gotowania dolalam smietanke i przyprawilam sola i pieprzem jesli ktos ma ochote i lubi moze dodac troche swiezej natki pietruszki. Malze nalezy odcedzic na durslaku i dodac do sosu, wymieszac i podawac najlepiej z chrupkim pieczywem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń