Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mandarynkowy deser"
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Żółtka utrzyj z połową cukru na puszystą masę. Po łyżce dodawaj do niej serek waniliowy i cały czas energicznie ucieraj.
Kremówkę ubij na sztywno. Dalej ubijając, stopniowo dosypuj pozostały cukier. Na koniec powstałą bitą śmietanę delikatnie wmieszaj do masy serowej.
Do przygotowanego kremu serowo-śmietanowego wlej likier amaretto (ewentualnie kilka kropli olejku migdałowego). Zamiast niego możesz także użyć zwykłej wódki lub innego alkoholu. Całość delikatnie wymieszaj.
Mandarynki (lub pomarańcze) sparz, wyszoruj. Odkrój połówkę jednego owocu do dekoracji. Resztę obierz ze skórki i białych osłonek, podziel na cząstki. Biszkopty pokrusz. Do pucharków na przemian nakładaj porcje kremu, warstwę owoców i pokruszonych biszkopcików. Posyp kakao, ozdób cząstkami odłożonej mandarynki.
czas ok. 30 min; porcja – 430 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety