Do góry

Dania główne Przepis na:

Marakon z kurkami i pistacjami

Marakon z kurkami i pistacjami

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 117

Makaron Papardelle z kurkami i pistacjami w sosie alio di oil, eksplozja smaku i aromatu.

Składniki

  • 120 g makaronu Tagliatelle
  • 200 g kurek
  • 1/2 szklanki niesolonych, obranych pisatcji
  • 1/3 szklanki tartego Parmezanu
  • 1/2 łyżeczki suszonych płatków ostrej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • sok wyciśniety z 1 cytryny
  • pęczek pietruszki
  • 1/4 szklanki oliwy extra vergine
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
    Rozgrzać oliwę na patelni i włożyć wszystkie opłukane i osuszone kurki. Doprawić solą i pieprzem, smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż kurki będą szkliste i miękkie, przez około 5 minut, nie rumienić. Dorzucić posiekane ząbki czosnku, ostre płatki papryki i posiekane pistacje. Smażyć jeszcze około 1 minute. Podlać sokiem z cytryny, wsypać połowę posiekanej natki pietruszki, zagotować.
    Zdjąć z ognia, wrzucić na sos makaron, wszystko wymieszać.
    Podawać posypane serem parmezan i natką pietruszki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 stycznia Szybkie, proste i pyszne danie, też czasem podobne robimy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń