Do góry

Desery Przepis na:

Marcepan domowy

Marcepan domowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 239

Dodano:

Odsłon: 2450

Smaczny domowy marcepan.

Składniki

  • 15 dkg cukru pudru
  • 15 dkg cukru
  • 30 dkg mielonych migdałów
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 białka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. migdały zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry
    mielimy migdały dodajemy cukier cukier puder sok z cytryny
    oraz tyle białka aby powstała miękka masa
    formujemy kule dajemy do lodówki na 30 minut
    masę wałkujemy przez papier do pieczenia
    wycinamy foremką ozdoby

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń