Do góry

Desery Przepis na:

Marcepanowe aniołki

Marcepanowe aniołki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Marcepanowe aniołki"

Składniki

  • 15 dag herbatników
  • 20 dag migdałów
  • 5 dag marcepanu
  • 30 okrągłych biszkoptów
  • 10 dag białej czekolady
  • płatki migdałowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrusz 15 dag herbatników, posiekaj migdały, połącz z marcepanem, wszystko wymieszaj, wstaw do lodówki na 30 minut. Wyjmij. Uformuj stożki i kulki na głowy.

  2. Stożki polej rozpuszczoną czekoladą, poczekaj aż wyschną. Na okrągłych herbatnikach umieść stożki, ułóż na nich kulki jako główki.

  3. Do stożków doklej ciepłą czekoladą płatki migdałowe jako skrzydełka, z czekolady zrób też włosy aniołków. Pozostaw całość do wyschnięcia.

  4. CZAS: około 40 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń