Do góry

Desery Przepis na:

Marcepanowe kwadraciki

Marcepanowe kwadraciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Marcepanowe kwadraciki"

Składniki

  • 2 kostki margaryny
  • 1 szkl. mleka
  • 2 szklanki cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 1 zapach migdałowy
  • 1 op.(ok. 50 dag) mleka w proszku
  • 1 i 1/2 szklanki orzechów laskowych i migdałów
  • 20 dag surowej masy marcepanowej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czas przygotowania: 35 minut (bez czasu chłodzenia). 1 sztuka: 255 kcal. Cena sztuki: 0,90 zł

  2. Orzechy i migdały upraż na suchej patelni, wystudź i grubo posiekaj. Marcepan potnij w kostkę. Margarynę stop z cukrem waniliowym, przestudź. Mleko przelej do garnka, dodaj cukier i mieszając, gotuj przez około 20 minut.

  3. Mleko w proszku przesyp do dużej miski. Dodaj kakao, marcepan oraz orzechy i migdały. Margarynę wymieszaj z mlecznym syropem. Wlej do mleka w proszku z bakaliami i marcepanem. Dodaj zapach, wymieszaj.

  4. Dużą blachę wyłóż folią aluminiową. Na spodzie rozsmaruj masę czekoladową. Wstaw na noc do lodówki. Zastygniętą czekoladową masę potnij na kwadraciki.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń