Do góry

Przetwory Przepis na:

Marchewka marynowana

Marchewka marynowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 44

Dodano:

Odsłon: 22561

Przepis dostałam od koleżanki,dla mnie posmakowało i te drobne marchewki z ogrodu od razu składam ,w zimę my to lubimy zjeść do dań z drobiu.

Składniki

  • ok.10kg obranej marchewki
  • 2 szklanki wody
  • 0,5 szklanki octu (może być mniej)
  • 1 szklanka cukru
  • cebula,sól,pieprz do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrane marchewki odgotować (nie rozgotować).Cebulę sparzyć w oddzielnym garnku,odcedzić.Do słoiczków(przygotowanych wcześniej) dodać ziarenka pieprzu.Marchewkę i cebulę złożyć do słoiczków zalać zalewą,zakręcić i wekować ok 10 min.

  2. Ja trochę za dużo gotowałam marchewkę,gdyż robiłam to w szybkowarze pierwszy raz i nie miałam poczucia czasu,dla tego zalałam gorącą zalewą i już nie wekowałam,ale wyszło bardzo dobrze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń