Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie wypróbujcie koniecznie, bo nie wymaga żadnego wysiłku a jest przepyszne. Może stanowić dodatek do obiadu lub być samodzielną przekąską. Nawet na zimno.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 59
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1286
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1042
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 59
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1286
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1042
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Składniki
Obrane marchewki kroję ukośnie na grube plastry. Wrzucam do żaroodpornego naczynia. Doprawiam solą, pieprzem, curry, ziołami prowansalskimi. Dodaję sporo drobno posiekanego świeżego tymianku. Wlewam łyżkę oliwy i wszystko dokładnie mieszam tak aby marchewki pokryły się dobrze przyprawami i oliwą. Piekę w piekarniki z termoobiegiem w 200 stopniach aż marchewki będą miękkie. Tym razem piekłam około 30 minut. W czasie pieczenie dobrze jest raz przemieszać marchewki aby równo się upiekły. Dziś marchewki podałam jako dodatek do wegańskiego gulaszu z kaszą gryczaną.