Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewka z cukinią w panierce"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3476
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 312
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 96
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3476
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 312
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 96
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Składniki
Marchewki pokrój w talarki. Cukinie pokrój w plastry. Posól i oprósz pieprzem.
Do miseczki wbij jajka, roztrzep widelcem, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami. Do drugiej miseczki wsyp mąkę. Panieruj warzywa, ułożone piętrowo i przebite z jednej strony wykałaczkami w kolejności: cukinia-marchew-cukinia w mące, jajku i znowu w mące.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa – najpierw z tej strony, z której nie wystają wykałaczki, po czym wyjmij je i usmaż z drugiej strony. Posyp serem. Warzywa możesz podać z ulubionym sosem, np. pomidorowym.
porcji. : ok. 25 minut; cena za porcję: ok. 1-1,80 zł.Źródło: Świat kobiety