Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewki karmelizowane, z szynką wędzoną"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 687
Składniki
Marchewki umyj i obierz. Jeśli są dość duże, pokrój na połówki.
Rozgrzej masło na patelni. Wrzuć marchewki i duś je na małym ogniu 5 minut. Następnie dodaj sok z cytryny i cukier. Duś pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu 10 minut. Zdejmij marchewki z ognia i odstaw, aby wystygły.
Na suchej patelni podpraż orzechy, aby lekko się zrumieniły.
Owiń marchewki w plastry szynki. Jeżeli marchewki (lub kawałki) są cienkie, podziel szynkę na mniejsze kawałki. Ułóż na półmisku, przypraw czarnym pieprzem, posyp orzechami.Źródło: Olivia