Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowa z ziołami i jogurtem"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
<strong>Sycące zupy</strong>
4 porcje • : 20 min • gotowanie: 50 min • 378 kcal/porcja • 3 zł/porcja
W rondlu rozpuść masło, dodaj cebulę, nasiona kolendry i paprykę. Smaż 5-10 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj marchew, wymieszaj. Zalej bulionem. Przypraw do smaku, zmniejsz ogień, gotuj 20-30 minut. Zdejmij z ognia i zmiksuj.
Pokrój bagietkę na duże grzanki. Wymieszaj je z 1/3 oliwy. Wrzuć na rozgrzaną patelnię i zrumień (5-10 minut). Bazylię i kolendrę zmiksuj z pozostałą oliwą i czosnkiem. Zdejmij z ognia, dodaj zmiksowane zioła i wymieszaj.
Podawaj gorącą zupę z jogurtem i grzankami, posypaną szczypiorkiem i natką.Źródło: Olivia