Do góry

Desery Przepis na:

Marchewkowe muffiny z rodzynkami

Marchewkowe muffiny z rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 247

Dodano:

Odsłon: 36

Uwielbiam te muffinki! Nie dość, że są zdrowe to jeszcze ich przygotowanie jest banalnie proste i szybkie. Posiadając w domu foremki na muffiny w różnych kształtach możecie wyczarować cuda <3

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 200 ml mleka
  • pół szklanki cukru (troszkę mniej, jeżeli ktoś lubi mniej słodkie)
  • 80 ml roztopionego oleju kokosowego
  • 2 jajka (duże)
  • 3 marchewki (starte na drobnych oczkach)
  • garść rodzynek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • garść orzechów
  • 1 łyżeczka sody
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W misce ubić jajka, olej i cukier. Dodać marchewkę, rodzynki/skórkę pomarańczową/cynamon, w dalszej kolejności mleko. W osobnej misce wymieszać olej wraz z mąką, proszkiem do pieczenia, sodą. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać. Przełożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń