Do góry

Przekąski Przepis na:

Marchewkowe rogale

Marchewkowe rogale

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 807

Dodano: 31.08.2012

Odsłon: 18481

Łatwe Tanie Smaczne

Składniki

  • marchewka starta na drobnych oczkach, 10 dag
  • margaryna, 0,5 kostki
  • mąka, 0,5 szklanki
  • cukier, 1 łyżka
  • dżem do nadzienia, 0,5 szklanki
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zagniatamy i rozwałkowujemy ciasto podsypując obficie mąką.

  2. Wycinamy z ciasta trójkąty, smarujemy je dżemem ( u mnie brzoskwiniowym ), po czym zwijamy w rogaliki zaczynając od podstawy trójkąta. Pieczemy ok. 30 minut w 180°C. Zajadamy! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 07 września 2012 I co? Nadal nie masz zamiaru zmienić proporcji? Będę je dziś robić znowu, ale tym razem według swojego, poprawionego przepisu.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 02 września 2012 Te składniki: margaryna, 0,5 kostki i mąka, 0,5 szklanki- obawiam się, że te proporcje są poważnie zachwiane, dziś je zrobiłam, ale wyszła maź, nie do rozwałkowania, dżem wypłynął i spalił się na blaszce, ogólnie rogaliki nie wyszły. Chociaż w smaku dobre ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 02 września 2012 OK, zmyliło mnie to, że napisałaś 'wszystkie składniki zagniatamy' ;) już mam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

OstraNaSlodko 02 września 2012 Nie nie nie , też dżem jest tylko i wyłącznie do środka jako nadzienie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 01 września 2012 P.S. Te pół szklanki dżemu też ma być zagniecione w cieście? Trochę nie rozumiem przepisu: skąd później ten dżem do smarowania? Jakiś dodatkowy? Czy te pół szklanki ma być rozdzielone jeszcze na pół?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 01 września 2012 Przypomina kurpiowskie fafernuchy. Chyba zrobię jutro, zwłaszcza, że wydaja się lekkostrawne, a u mnie żołądek szwankuje ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 31 sierpnia 2012 Brzmi ciekawie . Ciekawa jestem konsystencji tego ciasta , oraz ilośći powstałych z podanych proporcji rogalików .
Wrzucam przepis do wypróbowania , wóczas ocenię i podzielę się opinią .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń