Do góry

Desery Przepis na:

marchewkowo, migdałowo........

marchewkowo, migdałowo........

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 816

Dodano:

Odsłon: 5984

Proste, szybkie w wykonaniu, niezbyt słodkie i fajnie chrupiące w zębach ciasto Przepis na małą rynnę 30x12 cm

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. marchew zetrzeć na najdrobniejszych oczkach, bądź też zmiksować na grubsze wióry

  2. wszystkie składniki oprócz sody, marchwi i migdałów do miski dokładnie zmiksować

  3. następnie dodać marchew, sodę i płatki (trochę zostawić do posypania ciasta), delikatnie ale dokładnie wymieszać i do formy wyłożonej pergaminem

  4. włożyc do nagrzanego piekarnika,piec 40min/170 st termoobieg

  5. I oto cała robota, smacznego wszystkim życzę!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń