Do góry

Desery Przepis na:

Marchewkowy keks

Marchewkowy keks

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3296

Dodano:

Odsłon: 1902

Keks pieczemy na święta, ale nie tylko wtedy. Jest szybki do przygotowania i możemy go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, a jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość...nasz jest marchewkowy. Chcemy Was zachęcić do przygotowanie tego keksu... ...a co na Wielkanoc tez może być;)

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 4 szklanki startej marchewki
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • przyprawa do piernika
  • 1/5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • bakalie
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Utrzeć jajka z cukrem. Dodac olej, mąkę i wymieszać. Dodac rzyprawy i bakalie /nasz jest bez bakali/ . Na koniec dodajemy startą marchewkę. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń