Do góry

Przetwory Przepis na:

Marmolada agrestowa

Marmolada  agrestowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 317

Pora zabrać się za agrest. Nie ma lepszej marmolady i użyteczniejszej.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Agrest zielony, niedojrzały obrać z szypułek i ogonków i jak najdrobniej
    posiekać. Cukier zalać niepełną szklanką wody, zagotować robiąc syrop, wrzucić rozdrobniony agrest, gotować na wolnym ogniu często mieszając najlepiej drewnianą łyżką aż do zupełnego zgęstnienia. Przełożyć do słoików i zapiec jeszcze w piekarniku w temp. poniżej 100 st.C. przez minimum 1 godzinę, zamknąć a po wystudzeniu delektować się smakiem.Dla wzbogacenia aromatu można w trakcie gotowania dodać np. kawałki pomarańczy, anyż lub goździki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń