Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z różnym nadzieniem bardzo często goszczą na moim stole. Dzisiaj przygotowałam dwukolorowe pierogi z borówkami.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 62
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 200
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 138
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 62
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 200
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 138
Składniki
Do przesianej mąki dodać jajko, szczyptę soli, masło rozpuszczone w ciepłej wodzie i śmietanę.
Wymieszać łyżką lub nożem, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta zagnieść jasną a drugą połączyć z kakao i cynamonem.
Oba kolory ciasta posiekać i razem połączyć, przykryć i odłożyć na 20-25 minut.
Następnie ciasto rozwałkować, pokroić w prostokąty, ułożyć po kilka borówek.
Bardzo dokładnie zlepić. Partami wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty od chwili zagotowania. Podawać ze śmietaną wymieszaną z cukrem i cukrem waniliowym.