Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny i mega-kaloryczny sernik na zimno. Prosty do przygotowania choć czasochłonny, ze względu na czas tężenia masy.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Składniki
Pokruszone płatki owsiane wymieszać z posiekanymi orzechami i roztopionym masłem oraz rozpuszczoną czekoladą (25g). Przełożyć do małej tortownicy o średnicy 24cm, mocno ugnieść, odstawić do stężenia. W tym czasie utrzeć ser z cukrem na gładką masę, dodać jogurt i całość wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Kolejną czynnością jest rozpuszczenie żelatyny w zimnej wodzie, następnie mieszankę podgrzać ale nie dopuścić do zagotowania, bo żelatyna straci swoje właściwości wiążące. Rozpuszczoną żelatynę dodać do masy serowej i wymieszać. Całość podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać roztopioną czekoladę deserową, do drugiej białą czekoladę. Wykładać do tortownicy naprzemiennie - raz masę jasną, raz ciemną. Na koniec delikatnie przemieszać widelcem aby powstał efekt marmurku. Schładzać w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Smacznego!