Do góry

Zupy Przepis na:

marokańska zupa dyniowa Gordona Ramsaya...

marokańska zupa dyniowa Gordona Ramsaya...

Autor:

Przepisów i artykułów: 511 Ocena: 17576

Dodano:

Odsłon: 8727

pyszna, aromatyczna idealna na jesienne i zimowe dni

Składniki

  • 1 kg dyni
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 puszka białej fasolki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżeczka imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • jogurt
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię kroimy na kawałki, czosnek i cebulę siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę wrzucamy dynię, czosnek i cebulę. Gotujemy na dużym ogniu około 10 minut.

  2. Po tym czasie wsypujemy przyprawy; gotujemy 3 minuty. Całość zalewamy gorącym bulionem gotujemy 10 minut i miksujemy blenderem. Dodajemy odsączoną fasolkę i podgrzewamy chwil kilka.

  3. Podajemy posypaną natką pietruszki i z kleksem kwaśnej śmietany, bądź jogurtu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

btylza 21 października 2013 Bardzo dobry przepis. Wypróbowałem delikatnie zmodernizowany ponieważ razem z dynią cebulą i czosnkiem zblendowałem warzywa z bulionu. Dodatkowo podałem zupę z grzankami. PYCHOTA!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 11 października 2013 uwielbiam zupkę z dyni a tu jeszcze dodatek fasolki. Pychotka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń