Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynata do elementów z kurczaka

Marynata do elementów z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 4241

Mięso staje się kruche i dobrze doprawione.

Składniki

  • olej, czosnek,przyprawy
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bardzo łatwo i szybo można zrobić swietną marynate np; do udek lub podudzi. By mięso nabrało smaku należy zamarynować je najlepiej dzień wcześniej i schować do lodówki.

  2. Do przygotowania marynaty wystarczy pół szklanki oleju (wg uznania i gustu), do którego to dodajemy około 4 ząbki przecisniętego czosnku , łyżke wegety i mielonej czerwonej papryki (przyprawy z umiarem) .Wszystko razem mieszamy i wlewamy do miski z udkami -mieszamy. Na miske nakładamy jednorazówke lub folie aluminiową i wkładamy do lodówki.Od czasu do czasu można przemieszać. Podane składniki są na około 4 udka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń