Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marynowana papryka"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w ósemki. Czosnek i cebulę obierz i pokrój w piórka. Paprykę ułóż w słoikach warstwami, przekładając cebulą, czosnkiem, przyprawami. Do wrzącej wody dodaj ocet, sól, cukier i oliwę.
Gdy nieco przestygnie, zalej paprykę, tak aby zostało w słoiku ok. 1 cm wolnego miejsca poniżej gwintu. Słoiki mocno zakręcać i pasteryzuj 20 minut np. w gorącym piekarniku.Źródło: Na żywo