Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tej papryki przypomina mi czas spędzony nad Mazurskimi jeziorami. Pierwszy raz właśnie tam miałam okazje spróbować tej sałatki. Lekko ostra ze wspaniałą nutą słodyczy. Mój Mąż nie wyobraża sobie czegoś innego do schabowego. Zawsze robie jak najwiecej na zimę.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1008
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1008
Składniki
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie podłużne paski. Wkładamy do słoików.
Gotujemy wszystkie składniki zalewy i gorącą wlewamy do słoików z przygotowaną papryką.
Zakręcone słoiki pasteryzujemy przez 15 min. Po tym czasie wyjmujemy i czekamy aaż ostygna w temperaturze pokojowej.