Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowane opieńki i inne grzyby leśne

Marynowane opieńki i inne grzyby leśne

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 178

Dodano:

Odsłon: 1119

Bardzo smaczne np.jako dodatek do drugiego dania

Składniki

  • Grzyby leśne
  • zalewa:1 szklanka octu,
  • 2,5 szklanki wody,
  • 1 łyżka soli,
  • 3 łyżki cukru(zagotować).
  • do słoika:Ziele angielskie,
  • pieprz ziarnisty(może być szczypta mielonego),
  • liść laurowy,
  • gorczyca.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. przygotowanie:Wszystkie przyprawy włożyć do słoików,włożyć obgotowane dwa razy grzyby(ja pierwszy raz gotuję około pół godziny,drugi raz 15 minut z dodatkiem soli).Zalać wcześniej ugotowaną zalewą(może być gorąca).Pasteryzować 10 minut od zagotowania.Miałam 600 g opieniek,wyszło mi 3 słoiczki 250 g.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń