Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynowane płaty śledziowe ze śmietaną i ziemniakami.

Marynowane płaty śledziowe ze śmietaną i ziemniakami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1003 Ocena: 9802

Dodano:

Odsłon: 2293

Szybkie w przygotowaniu danie, idealne na upalny dzień. Polecam :)

Składniki

  • 4 płaty śledzi marynowanych w zalewie octowej z cebulką
  • ziemniaki 5-6 szt.
  • śmietana 12%
  • koperek świeży
  • bazylia do dekoracji
  • Sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrane i wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzone i odparowane ziemniaki nakładamy na talerz, obok kładziemy marynowane śledzie na których kładziemy cebulkę i robimy kleksy ze śmietany. Posypujemy świeżym koperkiem, dekorujemy bazylią.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jasiek57 02 września 2017 No, no. 40 lat robię śledzie na różne sposoby i podaję z ziemniakami. Ale nie z octem. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 01 września 2017 O ja! Jak ja dawno nie jadłem takiego połączenia, które bardzo lubię <3 Bovsko <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń