Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomidorki dość klasyczne. dość, bo wzbogacone esencją wiśniową
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7216
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 181
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7216
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 181
Składniki
Słoiki /3 sztuki/ dokładnie wyparzam. Składniki zalewy zagotowuję, zmniejszam ogień i gotuję 5-10 minut. Pomidory myję. Czosnek obieram i przekrawam wzdłuż. Rozkładam pomidory do słoików. Dodaję przyprawy i zalewam gorącą zalewą. Pasteryzuję 15 minut w wodzie 90 stopni. Studzę, chowam i czekam.