Do góry

Dodatki Przepis na:

Marynowane tofu idealne do sałatek

Marynowane tofu idealne do sałatek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1897 Ocena: 43456

Dodano:

Odsłon: 9588

Przyznajemy się bez bicia, tofu samo w sobie jest gorsze niż mdłe. Marynowane, przejmuje smaki, staje się niesamowitym dodatkiem do sałatek. Tak przygotowany ser sojowy przypadnie do gustu również mięsożercom, otwartym na nowe smaki.

Składniki

  • 180 g tofu
  • 5-6 suszonych pomidorów z zalewy
  • olej z suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidory wyjmujemy z zalewy, kroimy w paski.
    Tofu kroimy w kostkę układamy w słoik, na wierzch dodajemy pomidory (w ten sposób smak pomidorów będzie „opadał”).
    Olej z pomidorów lekko "podrasowujemy" suszoną bazylią i oregano, mieszamy i zalewamy tofu i pomidory.
    Słoik wstawiamy na 2-3 dni do lodówki.
    Tofu i pomidory osączamy z oleju, używamy do sałatek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 23 lutego zanim przeczytalam, myslalm, ze to feta.
Tofu nabiera dopiero smaku po polaczeniu z dodatkami, a te sa tutaj fantastyczne. Super antipasti!
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 23 lutego Tofu uwielbiam w kazdej postaci. Az zglodnialam na sam widok :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 23 lutego Nooo, znów zaskoczyłeś mnie fajną przystawką i nie tylko - takie tofu super będzie "zastępowało" fetę w różnych sałatkach. Dziś kupuję, aby w niedzielę się delektować. Dzięki, ale przyznaję się, że będę "plagiacić" :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 22 lutego Jeszcze nie próbowałam, ale chyba teraz się skuszę :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 lutego Biorę, bo zacny przepis i do wszystkiego się przyda :)
Tak się zastanawiam, co by było, gdyby to samo zrobić ze swojskim kozim? ;)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 22 lutego Takie tofu jest pyszne.Polecam bo sama wiele razy jadłam w takim wydaniu:)Super! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 22 lutego chetnie sprobuje tej metody! bo same tofu da sie zjesc jak jest drobno pokrojone i zalane roznymi sosami :) juz sobie wyobrazilam twoje dodatki i jeszcze czosnek z chili :)
powiadomienia mi nie dzialaja, wiec w razie czego od razu pozdrawiam :)
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń