Do góry

Desery Przepis na:

Masa ananasowa do biszkopta

Masa ananasowa do biszkopta

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1453

Dodano:

Odsłon: 21440

Bardzo łatwa do wykonania i smaczna

Składniki

  • Upiec biszkopt z 5 jaj
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 budynie śmietankowe/bez cukru/
  • 1 puszka ananasów
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • 2 łyżki cukru
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić w 2 szkl.wody i zagotować

  2. Budynie rozpuścić w 1 szkl. wody i dodać do gotujących się galaretek

  3. Do tego dodać pokrojone w kostkę ananasy wraz z zalewą i 2 łyżkami cukru

  4. Na koniec dodać masło lub margarynę i zagotować.

  5. Przestudzoną masą przełożyć biszkopt przekrojony na pół, wierzch dowolnie udekorować

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 26 czerwca 2012 Na pewno wykorzystam ten przepis, lubię takie bardziej budyniowe niż kremowe masy do ciast :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasikk 18 czerwca 2012 ja ten przepis znam pod nazwą "ananasowiec", ciasto jest pyszne,

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 18 czerwca 2012 Na pewno przyda mi się ten przepis, do ulubionych)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 17 czerwca 2012 Na pewno będzie pyszne,uwielbiam ananas,do ulubionych i do wypróbowania wkrótce :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń