Desery Przepis na:
Masa do biszkopta

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1001
Dodano: 20.08.2009
Odsłon: 7183
Składniki
- 1 margaryna lub masło
- 20 dag cukru pudru
- 4 płaskie łyżki żelatyny
- 1 szkl mleka
- 4 jaja
- 1 lub 2 galaretki
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Galaretke zrobić wg przepisu na opakowaniu, wstawić do lodówki do stęzenia.
-
Masło utrzeć dobrze z cukrem i żółtkami. Żelatynę namoczyć w 1/2 szkl zimnego mleka, resztę mleka dobrze dogrzac i gdy zelatyna napęcznieje wymieszać ją z ciepłym mlekiem. Dodawać po trochu do masy ciagle mieszając. Na koniec ubitą piane i pokrojona w kostkę galaretkę.
Komentarze do przepisu (0)