Do góry

Desery Przepis na:

Masa makowa

Masa makowa

Autor: Smakosia1

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 13

Dodano: 13.04.2012

Odsłon: 1711

Bardzo dobra masa do ciast. Polecam.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mak opłukać, zalać wrzątkiem, odstawić na 20 min., potem zagotować. Ostudzić i 3 razy zmielić.

  2. Jajka (całe) ubić z cukrem, połączyć z mąką i dodać do maku.

  3. Margarynę z miodem doprowadzić do wrzenia i stopniowo dodawać masę makową stale mieszając. Gęstniejącą masę zdjąć z ognia.

  4. Dodać śmietanę i bakalie.

  5. Gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 18 kwietnia 2012 Ja też nigdy nie dodawałam śmietany a więc wypróbuję Twój przepis,pozdrawiam Cię Smakosiu serdecznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mamuska666 13 kwietnia 2012 Ciekawy przepis.Muszę wypróbować.Nie dawałam nigdy śmietany -5+ i do ulubionych.Na pewno pobije na głowę te z puchy.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń