Do góry

Śniadania Przepis na:

Masełko czosnkowe z koperkiem

Masełko czosnkowe z koperkiem

Autor: monniqua

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 364

Dodano: 23.11.2012

Odsłon: 4004

Świetnie nadaje się do świeżego pieczywa i ziemniaków w mundurkach.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło wyjąć z lodówki i poczekać, aż będzie bardzo miękkie.

  2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

  3. Pietruszkę i koperek (bez grubych łodyg ) bardzo drobno posiekać lub pokroić nożyczkami ( ja zawsze tak robię ).

  4. Wszystkie składniki dodać do masła i utrzeć.

  5. Masło wyjąć z lodówki i poczekać, aż będzie bardzo miękkie.

  6. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

  7. Pietruszkę i koperek (bez grubych łodyg ) bardzo drobno posiekać lub pokroić nożyczkami ( ja zawsze tak robię ).

  8. Wszystkie składniki dodać do masła i utrzeć.

  9. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki, by stwardniało. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń