Do góry

Przetwory Przepis na:

Maślaki marynowane.

Maślaki marynowane.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 338 Ocena: 4948

Dodano: 23.09.2017

Odsłon: 1285

Urodzaj grzybów,więc można poszaleć z przetworami. Polecam do sałatek,sosów czy jako przekąska:)

Składniki

  • maślaki około 3kg ( nie ważyłam)
  • woda 2l
  • ocet 2 szkl.
  • sól 1 łyżka
  • cukier 3 łyżki
  • Ziele angielskie 12 ziaren
  • liście laurowe 10szt
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Maślaki obrać i umyć.
    Dać do posolonej wody i gotować 20min.
    Po tym czasie odcedzić .

    Osobno ugotować zalewę,,doprawić do smaku.

    Odcedzone grzybki wrzucić do zalewy i zagotować.
    Gorące nakładać do wyparzonych słoiczków wraz z zielem i liściem.

    Słoiki zakręcić i obrócić do góry dnem do wystudzenia.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 września Te to chyba tylko z "setką" hehe.
Takie tam skojarzenia sprzed lat xD
Oj, jak to super smakuje :)
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń