Do góry

Dania główne Przepis na:

Maślaki w śmietanie

Maślaki w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3016

Dodano:

Odsłon: 3544

Grzybki w lesie już się pojawiają. Maślaków jeszcze nie ma, ale jesień już niedługo.

Składniki

  • 40-50 dag maślaków
  • 1 duża cebula
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz
  • 150ml śmietany
  • zielona pietruszka
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Maślaki umyć i osączyć z wody. Na patelni roztopić masło, dodać drobno pokrojoną cebulę, dobrze rozgrzać i włożyć całe niepokrojone kapelusze maślaków. Posolić do smaku i dusić około 20 minut. Sos powinien całkowicie odparować, wtedy zalać potrawę śmietaną i tylko doprowadzić do wrzenia. Grzyby podawać posypane natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 marca 2012 O nie mogę - takie maślaczki to niebo w gębie - jestem wielbicielką grzybów.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 22 lipca 2011 Kusisz kobieto wspaniałymi smakami, nie igraj z kucharzami...pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń