Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie pachnące masłem ciasteczka.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 62
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 199
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 134
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 62
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 199
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 134
Składniki
Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i śmietaną na gładką masę. Do masy wsypujemy mąkę i delikatnie łączymy na jednolite ciasto. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy i wyciskamy małe ciasteczka wielkości orzecha włoskiego. Do drugiego rękawa wkładamy marmoladę i dekorujemy nią nasze ciasteczka.
Gotowe ciastka wkładamy do piekarnika na 20 -30 minut i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. SMACZNEGO