Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Maślane ciasto z brzoskwiniami"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 72
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 200
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 252
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 421
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 72
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 200
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 252
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 421
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj sól, jajka, sok i skórkę z cytryny, wymieszaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i mlekiem, dodaj do masy maślanej, dokładnie wymieszaj.
Białka ubij, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy (25x35 cm). Piecz ok. 15 minut w temp. 200°C.
Brzoskwinie obierz, przekrój, wyjmij pestki. Ułóż na cieście, posmaruj konfiturą, udekoruj płatkami migdałowymi i pistacjami, brzegi udekoruj bezami.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 12 cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie