Do góry

Dania główne Przepis na:

Maślane ziemniaki z panierowanym filetem z kurczaka i warzywami

Maślane ziemniaki z panierowanym filetem z kurczaka i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 353

Dodano:

Odsłon: 275

Maślane ziemniaki z panierowanym filetem z kurczaka oraz warzywami: brokułem, kalafiorem i marchewką.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy ,płuczemy, kroimy w ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

    Filety lekko rozbijamy ,opruszamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem i zaczynamy panierować w mące , następnie w roztrzepanym jajku ( do jajka możemy dodać łyżeczkę musztardy dijon ) na końcu w bułce tartej.

    Warzywa wsypujemy do miseczki, polewamy odrobiną oliwy z oliwek, opruszamy solą ,tymiankiem i oregano i gotujemy zgodnie z podanym na opakowaniu czasie.

    Na rozgrzanym oleju , zaczynamy smażyć nasze filety, po ok. 7 - 8 minut z każdej strony , na średnim ogniu.
    Po usmażeniu jednej strony fileta , przewracamy go i kładziemy plaster żółtego sera na wierzch ,smażąc drugą stronę.

    Ziemniaki odcedzamy, dodajemy łyżeczkę masła i lekko kilka razy wstrząsamy garnkiem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń