Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to taka prawie szarlotka, ale równie smaczne i godne polecenia ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Jaja miksować z cukrem przez kilka minut, aż powstanie biała masa jajeczna. Następnie wlać olej i maślankę i połączyć. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesypać do miski z jajami, wymieszać. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć pokrojone w grubą kostkę jabłka i posypać cynamonem.
Piec w temp. 180 stopniach przez ok. 60 min. (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone). Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!