Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Maślankowiec z jagodami na waflu"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 960
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 960
Składniki
Żelatynę zalej niewie- lką ilością zimnej wody, odstaw na 10 minut. Maślankę roztrzep z cukrem i cukrem waniliowym. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na bardzo małym płomieniu. Potem ostrożnie połącz ją z maślanką i odstaw na 10-15 minut. W tym czasie śmietanę ubij na sztywno. Delikatnie domieszaj ją do tężejącej masy maślankowej. Krążek waflowy ułóż na spodzie tortownicy. Rozsmaruj na nim przygotowany krem. Ciasto wstaw do lodówki na ok. 4 godzin (a najlepiej na noc).
Galaretkę dokładnie rozpuść w 2 szklankach wrzątku, wystudź. Owoce opłucz na sitku, osącz. Poziomki pokrój na połówki. Ułóż je na stężałej masie maślankowej. Zalej galaretką. Wstaw na godzinę do lodówki. Potem wierzch posyp jagodami. Schładzaj ciasto przez kolejną godzinę.Źródło: Naj