Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 103
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 103
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Składniki
Na stolnicy posiekałam mąkę, ser, masło, cukier i proszek do pieczenia. Masło nie może być wyjęte prosto z lodówki, ale musi jednak "trzymać konsystencję". Kiedy masło i ser były posiekane w drobne kawałeczki, wyrobiłam na jednolite ciasto. Gotowe ciasto podzieliłam na 2 części, każdą rozwałkowałam na grubość 2 milimetrów i pokroiłam w kwadraty. Na każdy kwadrat nakładałam powidła śliwkowe lub cząstki jabłka oprószone cynamonem. Zalepiałam kwadraty w kopertkę i piekłam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z podanych ilości składników wychodzi około 25 kopertek. Przepis inspirowany ciasteczkami użytkownika Margotek.