Do góry

Śniadania Przepis na:

masło czosnkowe

masło czosnkowe

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 770

Dodano: 21.05.2010

Odsłon: 2022

super do kanapek i ziemniaków

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło wystawić z lodówki aby zmiekło.Czosnek drobno posiekać,utrzeć z wegetą dużym nożem na gladką masę,posiekać drobo natkę ,dodać do smaku wegetę.Wymieszać składniki,odstawić do lodówki do stwardnięcia.I mozna zajadać z pieczywem,polewać ziemniaki i co tylko się chce.

  2. W wersji luksusowej można doać starty typu parmezan i doprawić paroma kroplami cytryny lub limonki.Posmarować masą ulubione bulki i zrobić grzanki-będą ładnie zarumienione.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń