Do góry

Dodatki Przepis na:

Masło migdałowe

Masło migdałowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 173

Dodano:

Odsłon: 1113

Alternatywa dla masła orzechowego faszerowanego chemią

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Migdały wykładamy na blachę i prażymy w temperaturze 180 st C przez 10 minut. Staną się wtedy kruche i nie zarżną nam miksera/blendera.

  2. Następnie wrzucamy do miski i mielimy. Może to potrwać nawet kilkanaście minut. Dosalamy solą morską i już. Alles. Prawda, że proste? Żeby nie powiedzieć "prostackie".


    Możemy także dodać miodu,syropu klonowego, a nawet cukru pudru

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 09 marca 2014 Zapowiada się pysznie,do wypróbowania:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń