Do góry

Przekąski Przepis na:

Matiasy na ryżu z cebulą, jajkiem i majonezem

Matiasy na ryżu z cebulą, jajkiem i majonezem

Autor: Ania1408

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 222

Dodano: 22.03.2018

Odsłon: 2424

Fajne połączenie smaków :)

Składniki

  • 400g śledzi (matiasy)
  • 2 woreczki ryżu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 małe cebule
  • majonez
  • olej
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Matiasy moczymy w wodzie przez ok 1/2godziny.
    Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu.
    Ugotowane jajka kroimy w ósemki (lub szesnastki).
    Cebule kroimy w pióra. Następnie podsmażamy na oleju na złoty kolor.
    Matiasy kroimy w grubą kostkę (kawałki).

  2. Przygotowujemy naczynia.
    Układamy w następującej kolejności: ryż - cebula- pokrojone śledzie.
    Smarujemy majonezem według uznania.
    Następnie na wierzch układamy pokrojone jajka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń