Do góry

Dania główne Przepis na:

Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem

Maxi pierogi z aromatycznym szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 826

Dodano:

Odsłon: 5212

Pyszne maxi pierogi z czosnkowym szpinakiem

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę mieszamy z jajkiem, solą i oliwą. Dodajemy stopniowo wodę i wyrabiamy. Ciasto powinno byc gładkie i elastyczne. Nie może przywierac do dłoni. Rozwałkowujemy na cienki placek.

  2. Wykrawamy szklanką kółka( lub tak jak ja duże kwadraty! )Cebulkę drobno siekamy.Podsmażamy na łyżce masła.Dodajemy szpinak i dusimy do momentu aż zmięknie.

  3. Mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy farsz ostygnie wypełniamy nim ciasto i dokładnie zlepiamy ich brzegi, aby nadzienie nie wypłynęło podczas gotowania. Tak przygotowane wrzucamy do wrzątku i gotujemy do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

FuFi 24 października 2012 Z czym je najlepiej podac ?! Tzn z jakis sosem, czy smietana ?! Co do nich najlepiej pasuje ?!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 24 października 2012 Ja do takiego farszu dodaję jeszcze biały ser. podkreśla smak szpinaku. Można też dać pleśniowy lub jeżeli ktoś lubi to fetę Do ciasta zamiast oleju/oliwy daję łyżkę masła i przed wlaniem wody rozcieram je z mąką, Ciasto ma wtedy delikatniejszy smak ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń