Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek

Mazurek

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 528

Dodano:

Odsłon: 18897

Bardzo dobry.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto wyrobić. Upiec 3 placki. (Sodę najlepiej rozpuścić w śmietanie i wtedy dodać)

  2. masa: Mleko z grysikiem ugotować, ostudzić. Cukier oraz masło utrzeć i dodawać po łyżce grysiku. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać cukier wanilinowy a do drugiej kakao.

  3. Przekładać placki: smarujemy dzemem (najlepszy z zcarnej porzeczki) na to masa kakaowa, następny placek, dżem, masa waniliowa , następny placek. Polać polewą. Ciasto najlepsze na drugi, trzeci dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dalijka 26 marca 2013 Właściwie to nie wiem dlaczego taka nazwa się u nas przyjęła, bo fakt że typowy mazurek wygląda i smakuje zupełnie inaczej:) Pozdrawiam i również życzę Wesołych Świąt:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gocha01 22 marca 2013 Ja je znam pod nbazwa miodowniki powiem szczerze jakos nie przypomina mi w smaku mazurka:-) Mazurki kojarzą mi się raczej z ciężkimi,bardzo słodkimi ciastami z dużą ilością bakalii:-) Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dalijka 26 kwietnia 2010 u mnie sie na to ciasto mówi mazurek ale może i czeskie:P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń