Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek. Bakaliowa uczta pod bezową pierzynką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Białka wstaw na godzinę do lodówki. Następnie ubijaj ze szczyptą soli, aż piana będzie sztywna. Teraz stopniowo, ciągle miksując, dodawaj cukier puder. Gdy cukier się wchłonie, w ten sam sposób wmiksuj mąkę ziemniaczaną. Odstaw mikser. Dodaj bakalie i wymieszaj je z masą białkową drewnianą łyżką.
Przygotuj blachę, wykładając ją papierem do pieczenia. Ułóż na nim wafel i wyłóż na niego masę bakaliową. Pilnuj, by była rozprowadzona równomiernie i nie wylewała się na papier. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150°C na 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz godzinę.Źródło: TV14