Do góry

Przekąski Przepis na:

Mazurek budyniowy

Mazurek budyniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22166

Dodano:

Odsłon: 28234

Typowe wielkanocne ciasto.

Składniki

  • 8 paczek herbatników
  • 3 budynie waniliowe
  • rodzynki
  • pokruszone orzechy włoskie
  • łyżka margaryny
  • szklanka mleka
  • 3 torebki polewy czekoladowej
  • 3-4 łyżki wiórków kokosowych
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dno i boki brytfanny wyłożyć herbatnikami. Ugotować budyń (wziąć 2/3 mleka z przepisu) z dodatkiem margaryny. Ostudzić. Wsypać bakalie i wy- mieszać. Wyłożyć masę na herbatniki, wyrównać. Ułożyć kolejną warstwę herbatników. Polać je rozpuszczoną polewą. Gdy przestygnie, posypać ciasto wiórkami kokosowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń