Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek kajmakowy

Mazurek kajmakowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 142

Dodano:

Odsłon: 66

Proponuję Wam kochani czytelnicy prosty, szybki ale jakże smaczny mazurek kajmakowy .

Składniki

  • Ciasto: 1 całe jajko
  • 1 żółtko
  • 1,5 szkl mąki
  • 125 g margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Dodatkowo: 2 puszki masy kajmakowej
  • mielone orzechy
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko,żółtko i poroszek do pieczenia. Całość wyrobić na jędrne ciasto ( można też wszystko wrzucić do malaksera)

    2. Silikonową formę do pieczenia wykładamy ciastem – boki robimy grubsze. I pieczemy 30 -40 min w 180 stopniach . Studzimy

    3. Masę kajmakową przekładamy do rękawa cukierniczego i robiąc dowolne ozdobienie nakładamy na ciasto.

    4. Zmielonymi orzechami dekorujemy mazurka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń